Την Τετάρτη 6 Μαρτίου το Στ'1 στο Be there! Corfu Animation Festival !

Το Be there! Corfu Animation Festival είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, πρωτεύουσα των Επτανήσων, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, τον Απρίλιο του 2011.
Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά οριστεί άτυπα μέσα από μια κοινή αντίληψη ως παιδική τέχνη ή απλά τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Λανθασμένα από τον ορισμό αυτό απουσιάζει το δεύτερο σκέλος της πρότασης, που προσδιορίζει το εύρος «Μια τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και από όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά».

Το Be There! Corfu Animation Festival, είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.

 Το φεστιβάλ καλείται να κάνει ευκολότερη τη διάβαση για το επόμενο φεστιβάλ και να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.


Εμείς τι θα κάνουμε ;

Θα παρακολουθήσουμε την παιδική ταινία Λίο, ένα λιονταράκι αλλιώτικο από τα άλλα , αλλά και εκπαιδευτικό σεμινάριο με την καθοδήγηση σημαντικών καλλιτενών για την καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου του Animation και την εκμάθηση των βασικών αρών .


Πιο αναλυτικά : 
 
Λίο, ένα λιονταράκι αλλιώτικο από τα άλλα  (Ιταλία, 76')
Χορτοφάγο λιοντάρι; Ο βασιλιάς των ζώων σε εναλλακτική διατροφή; Ένα «περιθωριακό» λιοντάρι κερδίζει τη θέση του αρχηγού των ελεφάντων; Και βέβαια! Στα παραμύθια όλα είναι δυνατά, και η ζωή είναι ένα όμορφο παραμύθι, αν της το επιτρέψουμε. (διάρκεια: 76')

 

Τίτλος: ΤΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ - Ας το ανακαλύψουμε!
Είναι δύσκολο το animation; Χρειάζονται ειδικές και πολύπλοκες γνώσεις; Πρέπει να είσαι καλός στο σχέδιο για να το κάνεις;
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες και λογική του animation. Πώς μπορούμε να το ανακαλύψουμε, να το καταλάβουμε και να το εφαρμόσουμε μέσα από το παιχνίδι.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Be there! Corfu Animation Festival !