39 καφενεία κι ένα κουρείο .

Εκδόσεις:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Φωτογράφος:
Τζέλη Χατζηδημητρίου
Συγγραφείς:
Aλέκος Φασιανός, Γιώργος Xρονάς,
Γιώργος Nικολακάκης, Eυθύμιος Παπαταξιάρχης, Θανάσης Παρασκευαΐδης και Φωτεινή
Φραγκούλη.

Έτος έκδοσης:1999
Σελίδες:128

Περιγραφή

Ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της Tζέλης Xατζηδημητρίου με θέμα τα καφενεία της Λέσβου. Tα καφενεία και το κουρείο της μας φέρνουν τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους, τα ενθυμήματα και τα χρώματα της απομόνωσης και της παρέας, τον θόρυβο και τους ψιθύρους του ξεφαντώματος, την ευλάβεια κ
αι την ελευθερία που επιτρέπει το ούζο και ο κρασομεζές, συνοδευόμενα από καβγάδες κι εκμυστηρεύσεις.Οι φωτογραφίες αυτές μας μεταδίδουν την ατμόσφαιρα μιας αυθεντικότητας, γνωρίζοντάς μας χώρους που αργοπεθαίνουν, καθώς αλλάζουν, πλέον, οι κοινωνικές συμπεριφορές και οι νοοτροπίες που εξέφραζαν.

Στο βιβλίο της Γλώσσας το κείμενο είναι της Φ.Φραγκούλη.

Έργα της: "Το χωραφάκι της αγάπης", Γνώση, 1990, "Η Κυράνη του δάσους", Αλεξάνδρεια, 1993, "Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της", Αλεξάνδρεια, 1995, "Το μισό πιθάρι", Ελληνικά Γράμματα, 2000, "Το ταίρι της αταίριαστης", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Οι άγγελοι των κοχυλιών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Το τραγούδι της Περσεφόνης", Ελληνικά Γράμματα, 2005, "Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες", Ελληνικά Γράμματα, 2008 (βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2009)
Στο κείμενο της <<Γλώσσας>>γίνεται λόγος για το Μόλυβο Λέσβου.
Πάτα εδώ για μετάβαση στην ιστοσελίδα του Δήμου Μήθυμνας-Μολύβου.