Σινεμά και Περιβάλλον στην Κέρκυρα.

Ένα πρωτότυπο διήμερο προβολής ταινιών αφιερωμένων στην οικολογία διοργανώνεται Παρασκευή & Σάββατο, 20-21 Νοεμβρίου στην Ιόνιο Ακαδημία (20:30), με τη συνεργασία του Ιονίου Παν/μίου και την υποστήριξη του φεστιβάλ Ρόδος Ecofilms.

Διεθνείς ταινίες ντοκυμαντέρ από τον Καναδά στην Ολλανδία συνδυάζουν επίκαιρη θεματολογία με ζωντανή κινηματογραφική γραφή. Το Addicted to plastic του Ian Connacher ταξιδεύει σε 5 ηπείρους για να δείξει τον εθισμό του πλανήτη στο πλαστικό, αλλά και πρωτοποριακές λύσεις ανακύκλωσης.

Ο τρόπος διατροφής fast food είναι το θέμα του King Corn: δύο φίλοι αποφασίζουν να καλλιεργήσουν 4 στρέματα καλαμπόκι στην Αϊόβα, για να ανακαλύψουν με αρκετό χιούμορ ότι η μαζική παραγωγή καλαμποκιού είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος της ανθυγιεινής διατροφής μας.

Την παράνομη αλιεία και στιγμές καταδίωξης θρίλερ συνδυάζει η ταινία The Deadline, ενώ η μικρού μήκους Raw παρουσιάζει με δημοσιογραφική αντικειμενικότητα την ωμοφαγία φρούτων και λαχανικών από ένα 10χρονο αγόρι.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει το animation No Penguin's Land, για έναν πιγκουίνο που μεταναστεύει από την Ανταρκτική (που λιώνουν οι πάγοι) στην χιονισμένη Ελβετία!

Η είσοδος στο Σινεμά και το Περιβάλλον είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και τις 2 ημέρες προβολών.

Αναλυτικό Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου:

20:30 The Deadline: Η προθεσμία (50')

21:30 King Corn: Βασιλιάς Καλαμπόκι (90')

Σάββατο 21 Νοεμβρίου:

20:30 Raw: Ωμό (26')

21:00 Νo penguin's land (9')

21:20 Addicted to plastic: Εθισμένοι στο πλαστικό (85')

πηγή:corfuland.gr